Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Нова књига Драгољуба Јанојлића - „Политика експрес, лист коме се веровало“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

01. 02. 2024.

Извор: УНС/stvarnost.rs

Нова књига Драгољуба Јанојлића - „Политика експрес, лист коме се веровало“

Новинар у пензији и члан Удружења новинара Србије (УНС) Драгољуб Јанојлић објавио је књигу „Политика експрес, лист коме се веровало“.

Драгољубу Јанојлићу, који пише и за портал Е СТВАРНОСТ, ово је двадесет прва књига.  

„Аутор је детаљно описао своје новинарско ангажовање у тиражном дневном листу од првог текста из Љубљане до неоправданог гашења 2005. године. Објављено дело је део замишљеног подухвата да се сачини обимнија књига о 'Експресу', коју је покренуо његов некадашњи директор и главни и одговорни уредник Слободан Јовановић“, написао је о књизи оснивач, главни и одговорни уредник и новинар „Паланачких новина“ Дејан Црномарковић.

У рецезији дописнице „Танјуга“ Славице Барбарић пише - „Да, Експрес је био новина којој се веровало“.

„Томе је својим радом и ентузијазмом, сталном борбом за истину, високим професионализмом, одговорношћу и љубављу према новинарској професији, немерљив допринос дао Драгољуб Јанојлић…“, написала је Барбарић.

Књига „Политика експрес лист коме се веровало“ има 47 страна текста и 40 страна фотографија и факсимила докумената, а штампао је "Дигитал дизајн" из Смедеревске Паланке. Издавач је „Стварност“, а уредник Слободан Тодоровић.

Драгољуб Јанојлић је добитник УНС-ове награде за животно дело 2022. године.

Текстове је објављивао у „Политици Експрес“, франкфуртским „Вестима“, црногорском листу ДАН, крагујевачком дневном листу ЛИД, паланачкој „Нашој комуни“ и „Паланачким варошким новинама“.  Међу књигама које је објавио су „Макадам живота“, „Сунце на мачу“ и „Милочер краљице Марије“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси