Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Слободан Ивков - „Бранислав Јовановић - Брана: Стрипови из НИКАД РОБОМ (1966 - 1968)“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

24. 12. 2012.

Слободан Ивков - „Бранислав Јовановић - Брана: Стрипови из НИКАД РОБОМ (1966 - 1968)“

Историчар уметности, ликовни критичар и члан УНС-а Слободан Ивков (1959) објавио је књигу „Бранислав Јовановић - Брана: Стрипови из НИКАД РОБОМ (1966 - 1968)“.

 

 Бранислав - Брана Јовановић (1933-2002) био је сарадник на илустрацији у НИН-у и цртач стрипова.

Својим цртежима, илустрацијама прича, карикатурама и дизајнерским решењима обележио је и лист Политику и целокупну "шарену" штампу ове куће: Илустровану Политику, РТВ Ревију, Базар, Политикин Забавник... На жалост, његов таленат за наглашено динамично визуелизовање прича је остао неискоришћен. Креирао је само три свеске (1965-1968) и све три се баве српским ратовањима. Нови издавач је, с намером да на ове стрипове подсети старије читаоце, а упозна са њима и нову генерацију, од Слободана Ивкова, историчара уметности који се специјализовао за "новинске" жанрове (карикатура, стрип, илустрација...), наручио да приреди садржај и напише обиман критички поговор који, уз засебне илустрације из поменутих листова, заузима скоро трећину књиге. 

 

Формат: 15 × 21 цм

Број страна: 160

Повез: Броширан

Издавач: Омнибус, Београд, 2012. 

ISBN: 978-86-87071-12-4

Цена: 1.500 динара

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси