Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Нова књига Каје Панчић Миленковић „Сусрети на мосту”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

07. 06. 2022.

Аутор: М. Стојановић Извор: УНС

Нова књига Каје Панчић Миленковић „Сусрети на мосту”

Пиротска библиотека објавила је књигу песникиње, новинарке и чланице УНС-а Каје Панчић Миленковић,у којој се налазе приче десет књижевника из Србије – од Димитровграда до Новог Сада

Ауторка књиге „Сусрети на мосту“ рекла је УНС-у да је књига настала у  време пандемије и социјалне дистанце и говори о „траговима нашег дружења у новонасталој корона самици“, што је чини несвакидашњом и оригиналном по идеји. 

Како је објаснила, она је читајући старе белешке и заоставштине осмислила да окупи различите писце и њихова мишљења о ситуацији током пандемије.

Теме су формулисане у облику сентенци, пословица, афоризама, филозофски интонираних мисли или стихова, а аутори су на њих одговарали кратким причама, лирском прозом, мини есејима или песмама. 

На полеђини књиге издвојени су утисци књижевника који су писали за књигу „Сусрети на мосту”. 

„Зашто сам део приче „Сусрети на мосту“? Зато што је другачија, оригинална, посебна, иновативна, лековита, потребна у овом времену трагања за собом. Зато што се на мосту срећу људи који желе да пређу препреку”, рекла је књижевница Елизабета Георгијев.

Новинарка и књижевница Биљана Станисављевић рекла је знала да јој је место на мосту. „Нисам знала могу ли га прећи, смем ли? Какав изазов, ништа слично мом надахнућу”, истакла је Станисављевић. 

Велибор Петковић рекао је да је почаствован што му се пружила прилика да кроз ову књигу одговори на поетска питања и асоцијације.

„Радо прихватам све игре речима. Српски језик је моја домовина“, написао је Петковић. 

Насловна страна књиге илустрована је уметничком сликом Големог моста који дели Пирот на два дела, руског емигранта Семена Шепченка.  

Издавач: Народна библиотека Пирот 

Писмо: ћирилица 

Бртој страна: 110 

Штампа: Топаловић, Ваљево  

Тираж: 300 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси